En semesterdag vid poolen

Den brittiska familjen “badboll” hade paxat solsängarna bredvid oss… det var dock bara “sonen badboll” som kom först på morgonen. Poolskötaren hade gått hela morgonen och städat poolen så nu såg det snyggt ut. Det första sonen badboll gjorde var att ta sin handduk som var full av tallbarr och skakade av den…. i poolen… det såg nu ut som oljigt avloppsvatten just där. Han reflekterade inte över det över huvud taget han bara släppte sina 150 kg på solsängen så den annars stabila träkonstruktionen bågnade och det gungade till i betonggolvet. Han gav ifrån sig en suck, sjönk ihop som en strandad val och satte hjärnan i hibernate mode. Hade det legat glasspapper på handduken så hade det säkert också åkt med ner i poolen.

Resten av familjen badboll kom snart. De var alla runda som bollar, som om de levde på en diet av chips och Coca-cola. Son och dotter Badboll hoppade i. Det blev två ofrivilliga kanonkulor…. jag var helt klart i “the splash zone”, men klarade mig hyfsat med tanke på att de hoppade i precis bredvid mig.

Sedan hoppade “pappa badboll” i. Han satte genast igång att skendränka sin son genom att trycka ner hans huvud mot botten och dottern hittade en boll som hon kastade på pappan. Samtidigt satt mamman och skrattade. Nu hade sonen tagit sig upp och kastade en boll som studsade på pappans huvud. Detta tyckte mamman var så roligt att hon kiknade av skratt. Samtidigt sköt “dotter badboll” på pappan med en vattenpistol och mammans lycka visste nu inga gränser. “Pappa badboll” fick sedan tag på vattenpistolen och sade “target practicing” med sin skojsigaste tillgjorda röst och sköt ett par salvor till på sin fru som nu knappt fick luft, så roligt var det.

Föräldrarna verkade vara barnsligare än barnen….

Jag fattade ingenting, men var glad varje gång han missade mig och min bok…

This entry was posted in Travel and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s